Middeleeuws Biercollege
Paleis Lofen Special nodigt jou uit in het paleis van de Keizer voor een historische bierlezing en proeverij op dinsdag 3 december 2024.
Vlak naast het keizerlijk Paleis Lofen, op het huidige Domplein, werd gruit gemaakt. Dit kruidige zuurdesem was het hoofdingrediënt in het bier van middeleeuwse brouwers in de 12e eeuw. De Utrechtse bisschop verdiende goed aan de handel in gruit. Totdat brouwers ontdekten dat bier met hop langer houdbaar was en een lekker bittere smaak gaf.
Een bierrevolutie was ontketend.
Het Middeleeuwse Biercollege combineert dorst naar kennis met dorst naar unieke biertjes. Ontdek de smaak van de middeleeuwen onder de gewelven van het keizerlijk Paleis Lofen, verborgen tussen de Vismarkt en het Domplein. Wat dronken de Keizer en zijn gasten in Paleis Lofen? Bierhistoricus Dr. Leendert Alberts neemt je mee naar het tijdperk van het gruitbier onder het genot van brouwsels van gereconstrueerde recepten.