Kerst bij Graaf Floris

UTRECHT – Graaf Floris is al 50 jaar een begrip in de binnenstad. Maar naarmate de tijd verstrijkt, lijkt deze zaak niet ouder, maar juist jonger te worden. Van het publiek tot de trendy cocktails en geweldige hapjes: Graaf Floris verandert! Als kers(t) op de taart, schuif je op eerste en tweede kerstdag aan voor een over the top kerstlunch inclusief kerstballen met drank en een kerstboom vol lekkers.

“We behouden de oude charme, maar ondernemen met een jonge geest”, vertellen Rik en Angela, eigenaren van Graaf Floris aan de Vismarkt. De zaak bestaat ruim 50 jaar, maar vorig jaar, na de overname, was de zaak voor het eerst open tijdens kerst. Dat succes smaakte naar meer! Angela: “Deze kerst pakken we flink uit. Voor €47,50 p.p. geniet je van een fles bubbels van Bruis & Ketel, een beef (of beet) Wellington, stoofpeertjes, tarte tatin van vijgen en meer lekkers. De tafel gaat vol! Ook kunnen gasten zelf rondstruinen langs verschillende kraampjes met pretzels, kaasfondue, glühwein en meer.”

Nostalgie ten top
De zaak is enorm populair. Rik: “Gasten komen vooral terug voor onze huisgemaakte gehaktbal met jus, ons signature twaalf-uurtje (met onder andere een tiramisu wentelteefje) en de appelbol spritz, een knipoog naar de appelbol, waar de zaak om bekend staat. En ook onze Irish coffee, die we aan tafel maken, wordt regelmatig besteld. Angela vult aan: “Je schuift bij ons aan voor moderne smaken in een nostalgische sfeer met ouderwetse gastvrijheid.”

Het kerstmenu kost €47,50 p.p. en €27,50 p.p. voor kinderen. Reserveren kan via www.graaffloris.nl

Wanneer

  • 25 dec. 2024
    van 12:00 uur tot 17:00 uur
  • 26 dec. 2024
    van 12:00 uur tot 17:00 uur

Adres

Vismarkt 13
3511 KS Utrecht