6x tips voorjaarsvakantie
Van 22 februari t/m 2 maart is het weer voorjaarsvakantie in Utrecht! Neem je kids mee op sleeptouw in en rond de stad en doe mee aan een van de leerzame, sportieve en vooral leuke activiteiten. Check hieronder onze tips!
Skateweek
Leer skateboarden tijdens de Skateweek in de schoolvakantie! Skateboarden is voor iedereen en draait om uitdaging, grenzen verleggen en veel plezier maken. De Skateweek is leuk voor alle niveaus. Leeftijd van 6 tot 17 jaar.
Kidsrondleiding Domtoren
Ontdek samen met onze gids alle mooie en bijzondere plekken in de Domtoren. Na 465 treden sta je op de top van de toren en kijk je uit over de stad. Deze rondleiding is helemaal in het Nederlands en speciaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar oud. Neem wel je ouders of verzorgers mee!
Voorjaarsvakantie bij Kasteel de Haar
Deze voorjaarsvakantie ontdek je bij Kasteel de Haar in Haarzuilens alles over de adel. Tijdens de ontdekkingstocht ‘Typisch adel!’ leer je aan de hand van uitdagende opdrachten wat er allemaal bij komt kijken als je van adel bent. Voor kinderen vanaf 6 jaar.
Utrecht begint hier
Wil je meer weten over het Utrecht van nu én van vroeger? Neem dan een kijkje in de vaste expo van Het Utrechts Archief. Verrassende digitale presentaties en eeuwenoude kaarten, tekeningen, foto’s en films nemen je mee op een ontdekkingsreis langs 2.000 jaar Utrechtse geschiedenis.
Kinderspoor bij Museum Hoge Woerd
In het Kinderspoor ga je met de hele familie op pad om de mysterieuze voorwerpen van archeoloog Bastiaan Baggerman op te speuren, puzzels op te lossen en uiteindelijk de code van het geheime kistje te kraken. Want welke schat heeft Bastiaan Baggerman daarin nog voor jullie achtergelaten? Deze ontdekkingstocht is geschikt voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar, maar is bedoeld voor de hele familie.
Voorjaarsvakantie bij het Volksbuurtmuseum
De volksbuurt was vroeger een buurt waar ‘het gewone volk’ woonde, vaak in kleine, in slechte staat verkerende woningen. Elke stad had zo zijn volksbuurten. Ontdek hoe het was om in de armoedige omstandigheden van rond 1920 te leven in een volksbuurt. Stap in het leven van familie De Jong en oordeel zelf of het wel die ‘goeie oude tijd’ was.